Inge Mulder

Inge Mulder is saxofoniste en studeerde ‘klassiek saxofoon’ bij Johan van der Linden aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Momenteel studeert ze master klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lars Niederstrasser. Als 8-jarig meisje is ze begonnen bij dorpsvereniging ‘CMV Concordia Oldebroek’. Haar eerste saxofoonlessen kreeg ze van Inge ter Velde aan de muziekschool ‘Noord-West Veluwe’. In het jaar 2015/2016 zat ze in de Jong Talentenklas bij Johan van der Linden en in 2018 is ze dus begonnen aan de bachelor ‘klassiek saxofoon’ aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.
Inge is als saxofoondocente bij meerdere verenigingen en muziekscholen actief geweest. Momenteel bij Grandesco Music, ‘Excelsior Dalfsen’ en ‘Crescendo Voorthuizen’. Mulder is ook actief in de kamermuziek en speelde onder andere in het ‘JongNBE Noord’. Tijdens haar studie leerde ze de leden van het ‘Lunette Saxophone Quartet’ kennen en is ze als ‘altsaxofoniste’ actief in het kwartet. Het kwartet deelt graag de passie voor muziek op het podium. Het kwartet laat graag diverse muziekstijlen horen en zijn laatst uitgenodigd voor het ‘Palermo Classica’ festival in Sicilië. Tijdens haar studie volgde ze diverse masterclasses en studeerde ze als minor-studente directie bij Alex Schillings. Ze staat nu als dirigente voor het jeugdorkest van CMV Prinses Magriet in Staphorst en JongVLS Wezep.
Naast het musiceren en doceren, uit Inge zich ook in andere kunstvormen. Schilderen, tekenen en schrijven is dan ook een grote bezigheid voor haar.

Reacties zijn gesloten.