Martsje Hoekstra

Op 7 jarige leeftijd is Martsje Hoekstra begonnen met AMV-lessen op klokkenspel in het friese dorp Akkrum. Na 2 jaar besloot ze verder te gaan op keyboard. Pas op haar 10e is zij in aanraking gekomen met trompet via een snuffelproject van de plaatselijke fanfare op de basisschool. Na jarenlang bij de fanfare te hebben gespeeld ging ze ook bij andere verenigingen spelen, zoals brassband Pro Rege en de Wâldsang, om zichzelf verder te ontwikkelen. Met bijna elke avond muziek om de oren werd er al snel hoofdvak trompet als studie gekozen in Rotterdam. Hier heeft zij lessen gevolgd van onder andere Ad van Zon, André Heuvelman en Bart van Lier. Naast haar studie begon zij zich langzamerhand te ontwikkelen als koper- en blokfluit docent. Naast dit werk speelde ze als freelancer bij ensembles en symfonieorkesten uit de regio. Na haar studietijd is ze dit werk blijven doen en is ze ook in aanraking gekomen met het spelen bij orkesten van defensie. Met een kleine omweg woont Martsje vandaag de dag in Amersfoort, geeft muzieklessen bij Excelsior Bunschoten en is ze in dienst bij

Fanfare Korps Nationale Reserve

Reacties zijn gesloten.