Maak kennis met onze docenten

Docent klein koper

Op 7 jarige leeftijd is Martsje Hoekstra begonnen met AMV-lessen op klokkenspel in het friese dorp Akkrum. Na 2 jaar besloot ze verder te gaan op keyboard. Pas op haar 10e is zij in aanraking gekomen met trompet via een snuffelproject van de plaatselijke fanfare op de basisschool. Na jarenlang bij de fanfare te hebben gespeeld ging ze ook bij andere verenigingen spelen, zoals brassband Pro Rege en de Wâldsang, om zichzelf verder te ontwikkelen. Met bijna elke avond muziek om de oren werd er al snel hoofdvak trompet als studie gekozen in Rotterdam. Hier heeft zij lessen gevolgd van onder andere Ad van Zon, André Heuvelman en Bart van Lier. Naast haar studie begon zij zich langzamerhand te ontwikkelen als koper- en blokfluit docent. Naast dit werk speelde ze als freelancer bij ensembles en symfonieorkesten uit de regio. Na haar studietijd is ze dit werk blijven doen en is ze ook in aanraking gekomen met het spelen bij orkesten van defensie. Met een kleine omweg woont Martsje vandaag de dag in Amersfoort, geeft muzieklessen bij Excelsior Bunschoten en is ze in dienst bij

Fanfare Korps Nationale Reserve

 Docent saxofoon

Inge Mulder (22) is saxofoniste en studeerde ‘klassiek saxofoon’ bij Johan van der Linden aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Momenteel studeert ze master klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lars Niederstrasser. Als 8-jarig meisje is ze begonnen bij dorpsvereniging ‘CMV Concordia Oldebroek’. Haar eerste saxofoonlessen kreeg ze van Inge ter Velde aan de muziekschool ‘Noord-West Veluwe’. In het jaar 2015/2016 zat ze in de Jong Talentenklas bij Johan van der Linden en in 2018 is ze dus begonnen aan de bachelor ‘klassiek saxofoon’ aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.
Inge is als saxofoondocente bij meerdere verenigingen en muziekscholen actief geweest. Momenteel bij Grandesco Music, ‘Excelsior Dalfsen’ en ‘Crescendo Voorthuizen’. Mulder is ook actief in de kamermuziek en speelde onder andere in het ‘JongNBE Noord’. Tijdens haar studie leerde ze de leden van het ‘Lunette Saxophone Quartet’ kennen en is ze als ‘altsaxofoniste’ actief in het kwartet. Het kwartet deelt graag de passie voor muziek op het podium. Het kwartet laat graag diverse muziekstijlen horen en zijn laatst uitgenodigd voor het ‘Palermo Classica’ festival in Sicilië. Tijdens haar studie volgde ze diverse masterclasses en studeerde ze als minor-studente directie bij Alex Schillings. Ze staat nu als dirigente voor het jeugdorkest van CMV Prinses Magriet in Staphorst en JongVLS Wezep.
Naast het musiceren en doceren, uit Inge zich ook in andere kunstvormen. Schilderen, tekenen en schrijven is dan ook een grote bezigheid voor haar.

Docent slagwerk

Als kind begint Peter al snel op van alles en nog wat te tikken. Zijn ouders krijgen al snel door dat dit niet zomaar op zal houden. Het duurt dan ook niet lang voordat Peter slagwerk mag spelen in een orkest (Crescendo). Hier kan hij naar harte lust muziek maken en ontwikkelt hij een sterke voorkeur voor drums.

 Na een paar jaar is Peter er achter. Hij wil beroepsmuzikant worden. Na de middelbare school gaat hij dan ook naar het conservatorium. Nu nog steeds tikt Peter op alles wat los en vast zit, het enthousiasme van het jongetje dat net naar de fanfare mocht is nooit weggegaan! Muziek is een taal die recht het hart in gaat, dat spreekt Peter heel erg aan en daarom vind hij het zo leuk om het muziek maken met anderen te delen!

Peter heeft ondertussen in het binnen- en buitenland gespeeld in een ongelofelijke verscheidenheid aan stijlen en projecten. Hij werkte mee aan CD- en theaterproducties, begeleidde verschillende artiesten en is ingevallen voor drummers in allerlei bands. Van Zwartsluis tot Kameroen en van 3 tot 13.000 man publiek.

 

Reacties zijn gesloten.