Jan Davelaar

In memoriam Jan Davelaar

Trombonist in hart en nieren. Op 11 jarige leeftijd is Jan Davelaar als lid van Muziekvereniging Crescendo begonnen op de trombone.Hij speelde onder andere mee op het solistenconcours in Ugchelen. Jan is altijd een zeer trouw lid geweest van de vereniging, die bijna geen repetitie of optreden heeft gemist. Hij werd al jong ingezet bij de tuinfeesten die toen ter tijd door de vereniging werden georganiseerd.Hij trouwde met zijn Janny.Jan woonde met zijn gezin in Stroe en was werkzaam bij Steco als ontwikkelaar van nieuwe onderdelen.Toen hun zonen Bert en Henk lid werden van de vereniging kreeg ook Janny muziekles van Jan om op de hoorn mee te kunnen spelen in het orkest. Zo was altijd,op de dinsdagavonden, het gehele gezin te vinden bij Muziekvereniging Crescendo.Jan leidde zijn zonen en vrouw Janny voornamelijk zelf op. Alleen toen zijn zoon Bert verder wilde gaan in de muziek moest hij de opleiding uit handen geven.Jan is een stille man, waar je op aan kunt en afspraken mee kunt maken. Zo zorgde hij jarenlang voor het onderhoud van de muziekinstrumenten wat, als fijn metaalbewerker, bij hem in goede-en vakkundige handen was. Jan heeft geen bestuursfunctie geambieerd, maar vervulde bij regelmaat de functie van kascontrolecommissielid.Ook speelde Jan jarenlang trombone in boerenkapel “De Heikneuters”. Naast dat het erg leuk was om te doen werden voor de vereniging hiermee extra inkomsten binnengehaald. Samen met zijn zoon speelde hij ook in het koperkwintet van Muziekvereniging Crescendo. Vooral bij jaarlijkse kerkelijke hoogtepunten was hij present. Jan is 68 jaar lid geweest van onze vereniging.De laatste jaren bracht Jan door in Nieuw Avondrust,waar hij op maandag 27 april 2020 is overleden.

Reacties zijn gesloten.