16 Leerlingen slagen voor hun theorie- examen!

In het muziekhart van Voorthuizen aan de Van den Berglaan was het donderdag 25 januari 2024 een spannende avond. Voor het eerst in het bestaan van Crescendo werd een KNFMO-examen afgenomen in ons eigen vrenigingsgebouw.
Gebogen over tablet, telefoon, laptop werden de examenvragen door 16 leerlingen 1 voor 1 afgewerkt. Na een uurtje waren de leerlingen klaar. Blij dat het klaar is maar toch gespannen of ze geslaagd waren verlieten ze de tot examenruimte omgebouwde kantine.

Binnen de muziekvereniging uit Voorthuizen worden alle leerlingen opgeleid tot
muzikant.
Om naast praktijk ook theoretische kennis en vaardigheden op te bouwen kunnen
ze binnen de vereniging ook hun A, B, C en D diploma halen.
Tijdens de theorie-examens worden ze getoetst op begrippen, intervallen,
notenkennis etc.. Kennis dat hen goed van pas zal komen wanneer ze in 1 van de
vele orkesten binnen de vereniging meespelen.
De opleiding bij Muziekvereniging Crescendo zit stevig in de lift. Sinds 2022 heeft Crescendo een eigen docententeam.
Middels verschillende projecten op scholen brengt Crescendo het enthousiasme voor muziek over op de toekomstige generatie muzikanten. Ondersteunt door enthousiaste docenten weten de leerlingen en volwassenen de weg naar de vereniging te vinden en wordt dat duidelijk zichtbaar in de groei van het ledenstand. Inmiddels zijn er 40 leerlingen in opleiding bij de vereniging.

Reacties zijn gesloten.