Ruben Maathuis

Ruben Maathuis (1990) is componist, dirigent, slagwerker, docent én producer. Grenzen kent Ruben niet. Hij haalt inspiratie uit allerlei genres zoals house, techno, pop, klassiek en jazz. Daarmee creëert hij vernieuwende composities en shows. Ruben begon in 2009 met zijn opleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In 2013 studeerde hij af voor zijn Bachelor of Music, waarna hij in 2015 zijn Master of Music behaalde. Het componeren van eigen werk kreeg steeds meer aandacht tijdens zijn studie. Voor het stuk “Flight of the Hubble” ontving hij de “ArtEZ composition contest” prijs. Hierna volgden meer composities. Sinds 2015 is Ruben onderdeel van het trio ‘Fusus’ waarbij akoestisch slagwerk mengt met allerlei elektronische elementen zoals synthesizers, drumcomputers en effects.

Reacties zijn gesloten.